Rusland introduceert anti-tank drones

Op een militaire conferentie in Moskou stelde het Russische leger een nieuw wapensysteem voor met verschillende multicopters waarvan sommige bewapend zijn met anti-tank raketten. Ze kunnen verkenningsvluchten uitvoeren, het slagveld observeren en doelwitten uitschakelen.

Het systeem werd ontwikkeld door Sistemprom, onderdeel van de United Instrument Manufacturing Corporation (Rostec), en voorgesteld op de Russian Armed Forces Robotics conferentie tijdens een militaire beurs in Patriot Park, Kubinka, ten westen van Moskou.

rt212Het systeem bestaat uit vier verschillende drones: een robotische helicopter, een schildwacht multicopter, een verkennings multicopter en een met anti-tank raketten bewapende aanvals multicopter. De drones kunnen onafhankelijk opdrachten uitvoeren, of gezamelijk in groep opereren.

“Deze hardware kan worden ingezet om soldaten te vervangen waar dat mogelijk is. Het kan verkennen, patrouilleren, monitoren, kaarten maken, en goederen transporteren en aanvalsmissies uitvoeren.”, aldus Sergey Skokov, gedelegeerd bestuurder van Rostec.

Het drone complex kan volledig autonoom opereren, het kan een positie innemen en zich houden aan een vooropgestelde vluchtroute en het kan ook communiceren en communiceren met andere robots. Elke drone heeft haar specifieke kenmerken.

rt214

De robot drone heeft een actieradius van vele honderden kilometers, kan aan video bewaking doen, meteorologische waarnemingen doen, en ook vracht transporteren over verre afstanden.

De verkenner drone verzamelt video en beeldmateriaal met een optische en thermische camera en stuurt die beelden door naar het grondstation.

De schildwacht drone kan artillerie vuur opsporen, de positie van de vijand verifiëren, en de situatie op het slagveld constant in de gaten houden.

rt211De aanvals drone heeft niet nader gespecificeerde munitie in de vorm van raketten.

Al deze drones maken gebruik van het GLONASS/GPS navigatiesysteem voor de plaatsbepaling, koersberekening en het uitschakelen van doelwitten.

Een ander bedrijf uit de Rostec groep, Vega Concern heeft een modern hardware en software systeem ontwikkeld dat groepen van robots kan beheersen. Hiermee kunnen tot 10 UAV’s (Unmanned Aerial Vehicles) en robots vanop een grondstation worden gecontroleerd als task force.

Het mobiele commandocentrum van dit systeem is op een all-terrein voertuig geplaatst en heeft een bemanningspost van 5 operatoren. Het systeem kan een week lang volledig autonoom functioneren. Het opzetten van dit mobiele station duurt nog geen 15 minuten.

Bron : Russia Today

RelatedPost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *