Amerikaanse FAA voor de rechter over verplichte drone registratie.

Niet iedereen gaat akkoord met de stappen die de Amerikaanse luchtvaart autoriteit FAA onderneemt om het gebruik van op afstand bestuurde onbemande vliegtuigen in kaart te brengen.

Zeker al niet de Amerikaanse vereniging voor modelbouw hobbyisten, de Academy of Model Aeronautics. Met meer dan 180,000 leden houden zij de boot zo lang mogelijk af en registreren zij hun drone vooralsnog niet vooraleer de deadline verstrijkt op 19 februari.

Dat komt omdat de FAA volgens hen geen bevoegdheid heeft over regelgeving over modelvliegtuigjes, zeker niet als ze worden gebruikt voor hobby- en recreatieve doeleinden.

De raad van bestuur heeft daarom unaniem besloten om alle politieke en legale middelen aan te wenden om hun leden van deze wettelijke verplichting te ontheffen.

Een hekel punt bij de registratie is de privacy. Door het registreren wordt je naam vermeld in een publieke lijst, en veel eigenaren zien dat niet zitten. Ook kinderen (vanaf 13 jaar) zullen op de lijst moeten, als zij in het bezit zijn van een drone van het type dat de FAA opgaf als verplicht te registreren.

Voorstanders beweren dat de lijst nooit toegankelijk zal worden voor gewone burgers, maar dat moet nog maar zien te blijken. Ook vrezen tegenstanders dat de registratie slechts een eerste stap om een belasting op het gebruik van drones te heffen.

Wereldwijd en nationaal is er heel wat verontwaardiging over de opgelegde registratieplicht.  De bevoegdheid van de FAA inzake de regelgeving over modelvliegtuigen is nog altijd een hevig punt van discussie.

Dat registratie van je hobby drone noodzaklijk is voor de veiligheid van het land en haar burgers is moeilijk voor te stellen in een land waar iedereen vuurwapens kan kopen zonder die te hoeven registreren. Zelfs speelgoed vliegtuigjes moeten voor 19 februari geregistreerd worden.

De FAA geeft Amerikaanse burgers vandaag nog 8 dagen de tijd om hun drone te registreren zonder extra kosten. Vanaf die dag zal er ook een klein bedrag moeten worden betaald voor de inschrijving.

De eerstvolgende zitting volgt op 27 januari.

Bron : Forbes

RelatedPost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *