De positieve kant van drones belicht

Sarah en David Oneal van de Amerikaanse website That Drone Show willen een film uitbrengen die aan het grote publiek zal tonen dat een drone een nuttig instrument is dat ook positief kan worden gebruikt.

De media is maar al te vaak erg negatief over het gebruik van drones, wat het grote publiek er bang van maakt. Mensen associëren ze nog te vaak met de militaire war-drones maar dat heeft niks met ons te maken.”

De twee lanceren daarom nu een kickstarter project om $5.000 aan fondsen te werven bij het publiek voor de film “The Drone Invasion.

Het wordt een film die misvattingen over drones uit de wereld zal helpen door de vele manieren te belichten waarop drones nu al een positieve impact hebben op de samenleving.

We zien in een eerste fragment bijvoorbeeld hoe een tijdje terug een burger met een drone de politie en hulpdiensten kon bijstaan om binnen de 20 seconden een man te redden die door een ongeval met zijn auto in het water was terechtgekomen.

Er zullen in de film nog heel wat andere argumenten worden aangehaald, als tegengewicht voor de vele negatieve berichten over drones in de media. Er komen interviews met oa. Patrick Sherman en Sally French, bekend als “Drone Girl”, Jim Bowers van S.W.AR.M., Jeff Foster, en acteur en drone fanaat Anthony Cools.

De productie van de film is eerder dit jaar al begonnen met eigen fondsen, maar er is nog veel werk aan. Ze willen nog meer mensen interviewen, en daarom starten ze dit kickstart project om er een film gemaakt voor het publiek, en door het publiek van te maken.

Het is belangrijk dat we deze film maken om het grote publiek te tonen wat voor goeds drones allemaal kunnen doen,” aldus Sarah en David.

Een trailer en woordje uitleg zie je ook in deze video op Youtube:

Het kickstarter project kan je vinden op: The Drone Invasion Documentary: Learn why Drones are Good

De website van International Drone Day 2015 vind je op: http://www.internationaldroneday.com

De website van That Drone Show vind je op: http://www.thatdroneshow.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *