Met een Phantom 2 in Scandinavië

Ook in Scandinavië wordt er al druk gevlogen met de Phantom 2, en dan voornamelijk door de enthousiaste liefhebber van luchtfotografie.

Zo maakte Søren Overgaard Andersen uit Denemarken deze prachtige montage van een aantal vluchten boven het waterrijke gebied rond Toftum Bjerge met haar mooie Oddesund brug.

Voor het maken van deze videofilm gebruikte de fotograaf een DJI Phantom2 quadcopter met een GoPro Hero 3+ Black edition camera. De ruwe beelden werden geschoten in 2.7k resolutie en nabewerkt met colorgrade in Adobe Premiere pro.

Je kan op het kanaal van deze Phantom 2 operator ook een mooie “range test” zien van deze quadcopter, waarbij Søren uitkomt op een afstand van meer dan 1200 meter.

Voor de live FPV videotransmissie combineert hij het DJI AVL58 sytsteem met een 500mW zender/ontvanger met de standaard DJI Phantom 2 uitrusting en een Black Pearl 7″ monitor.

Ook in Finland maken ervaren operatoren met hun drone camera’s mooie beelden van de prachtige fjorden en vele natuurgebieden in de omgeving. Zo vinden we onderandere dit filmpje dat gemaakt werd door videoartmedia.

Dit amateurfilmpje werd in september – oktober 2014 gemaakt in een streek in centraal Finland met een DJI Phantom 2 quadcopter.

Naast enkele fraaie natuurbeelden zie je de  drone op een bepaald moment ook crashen wanneer de operator te laag onder het bladerdak van een aantal bomen scheert.

En tenslotten vermelden we ook enkele mooie beelden van Trond Bruarøy.

In Bjørnefjorden, Noorwegen
In Bjørnefjorden, Noorwegen

Via zijn job komt Trond veel in contact komt met de natuur en met zijn Phantom 2 maakte hij dan ook een paar mooie opnames van een oa. een fjordengebied in Noorwegen.

Bekijk een aantal van zijn mooie video’s op zijn Youtube pagina.

RelatedPost

2 reacties op “Met een Phantom 2 in Scandinavië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *