De Yuneec Q500 Typhoon

Momenteel is DJI marktleider in de drone industrie. Ook andere merken hebben drones die erg goed in de markt liggen bij de drone liefhebber.

De concurrentie tussen deze bedrijven is momenteel heel groot. Er wordt veel naar elkaars design gekeken en de belangrijkste spelers worden uitgedaagd om in snel-tempo telkens weer een innovatief product te bedenken.

Een mooi voorbeeld is de Yuneec Q500 Typhoon quadcopter, met geïntegreerde 1080p camera en gimbal voor het redelijke prijskaartje van om en bij de €1.200.  Deze quadcopter kan een goed alternatief zijn voor de populaire Phantom of Scout modellen van het bekendere DJI en Walkera.

De Yuneec Q500 is voorzien van een 10-kanaals zender/ontvanger met ingebouwd scherm waarop je live de beelden van je drone kan volgen. Voor het besturingskanaal opereert deze op 2.4GHz band, en voor de video downlink gaat dit via de 5.8GHz frequentieband.

remote qyncee
De Yuneec Q500 zender met touch-screen en live video

De zender/ontvanger heeft een ingebouwde 4,5 inch videoscherm met touch-screen. Op het scherm zijn naast live beelden van de vlucht ook een aantal vliegparameters af te lezen, zoals de snelheid, de afstand tot de drone, batterijspanning,  en het aantal GPS satellieten waarmee verbinding werd gemaakt.

De drone weegt vliegklaar 1,7 kg, dus inclusief camera en batterij. Met de bijgeleverde 5400mAh 3S 11.1V LiPo batterij levert dit een vliegtijd op van om en bij de 30 minuten!

De meegeleverde 12 Megapixel camera filmt aan een framerate van 60fps en in een resolutie van 1080p.

Een demonstratie filmpje van de Yuneec Q500 Typhoon voor het Europese vasteland kan je zien op:

Deze quadcopter met geïntegreerde camera is zeker een mooi alternatief voor de DJI of Walkera quadcopters en is niet alleen goedkoper maar ook stabieler in de vlucht.

Je kan deze quadcopter oa. bestellen via Amazon en Quadcoptershop.nl.

RelatedPost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *