Château Miranda gefilmd met een drone

Château Miranda is een kasteel in België, gebouwd in 1866 door de Engelse architect Milner als buitenverblijf voor de familie Liedekerke-Beaufort.

Het kasteel was tot aan de Tweede Wereldoorlog bewoond, maar daarna vertrok de familie en werd het domein jarenlang gebruikt als weeshuis en buitenverblijf voor sport-activiteiten voor de kinderen van de werknemers van de NMBS.

miranda1

Het kasteel ligt er sinds 1991 verlaten bij en raakte sindsdien snel in verval. De familie heeft altijd geweigerd om afstand te doen van het kasteel of om het domein door de gemeente te laten opknappen.

Het privé-terrein kreeg daarom een sterke aantrekkingskracht op spokenjagers, avonturiers en urban explorers, amateur- en beroepsfotografen en -nu de technologie er is- ook op de drone liefhebber.

Hoewel toegang tot het kasteel streng verboden is, en er zelfs een bewaker en videobewaking is, staan er foto’s en filmpjes op het net van avonturiers en fotografen die stiekem een bezoekje brengen aan dit sprookjesachtige kasteel.

Wetende dat er een sloopvergunnning werd aangevraagd en dat dit kasteel misschien binnenkort zal worden afgebroken maakt het uiteraard een nog aantrekkelijker onderwerp.

Volgende professionele videomontage toont het kasteel nu voor het eerste vanuit de lucht. De beelden werden gemaakt door Global Movie Productions.

De drone filmt het mooie landgoed rond Château de Noisy en de ruïnes van het kasteel in al zijn vergane glorie. Er wordt ook binnnen in de ruimtes van het kasteel gevlogen, wat toch ook een bijzonder mooie impressie geeft.

De video geeft bovendien ook een waarschuwing dat het terrein niet toegankelijk is voor bezoekers en de opnames gemaakt werden door professionals.

4 reacties op “Château Miranda gefilmd met een drone

  1. Is er geen enkele optie waardoor ik er fotos kan gaan trekken . Ik ben hobby fotograaf en heb heel veel intresse in zo een soort gebouwen . Het zou leuk zijn daar fotos te kunnen gaan nemen ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *