DJI Phantom 2 filmt vulkaan uitbarsting!

Het bedrijf DJI heeft een video online geplaatst waarin een Phantom 2 overheen een vulkaanbarsting vliegt.

De directeur van luchtfotografie  voor de drone fabrikant DJI Eric Cheng en fotograaf Ragnar Sigurdsson reisden af naar het Bardarbunga vulkaan gebergte en kregen de toelating van de lokale authoriteiten om de vulkaanuitbarsting te filmen met een DJI Phantom 2 drone.

De video levert spectaculaire beelden op die zo dicht bij de vulkaan werden genomen dat de GoPro camera begint te smelten.

De vulkaanuitbarsting begon ongeveer een maand geleden in een vulkanisch erg actief gebied in IJsland.

Met de wagen kon Cheng tot op 2 kilometer van de uitbarsting komen. Daarna kreeg hij van de politie de toestemming om te voet nog dichter te gaan. Met gasmasker en zware boots nam Cheng zijn rugzak met daarin de Phantom 2 en stapte hij nog een kilometer verder richting de uitbarsting. De wind zat goed zodat de giftige gassen werden afgedreven en Cheng kon met zijn Phantom 2 fantastische beelden maken van de eruptie.

Om de beelden te maken maakte hij gebruik van een wireless FPV transmissie, zodat hij toch footage zou hebben als de drone verloren zou gaan.  Om de verbinding op lange afstand te garanderen maakt Cheng gebruik van de DJI Lightbridge technologie, waarmee de het standaard bereik wordt vergroot en de Phantom 2 tot op 3 kilometer afstand kan worden bestuurd.

Cheng merkte op dat de video verbinding en het controlesignaal verloren ging vanaf de drone zich rechtstreeks boven de de caldera bewoog. Misschien wordt dit veroorzaakt door statische elektriciteit in de asdeeltjes of veroorzaken elektrische ontladingen in de lava storingen in het radiosignaal.

Tijdens de laatste vlucht verloor de phantom 2 op een bepaald moment alle contact met de zender en het ‘failsafe’ mechanisme schoot in gang, de drone kwam na enige tijd praktisch ongehavend van boven de vuurzee terug aangevlogen op automatische piloot. Nazicht toonde dat de voorkant van de GoPro camera was beginnen smelten.

De volgende ochtend was de muur die hen de dag ervoor nog beschermde tegen de lava omgevallen en was het hele gebied vanwaar de beelden werden gemaakt overspoeld met hete lava.

RelatedPost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *